Κόσμος

Η “Μακεδονία” δεν είναι χώρα – Να διασπαστεί και να αλλάξουν τα σύνορα

- Σοκ στα Σκόπια από τις δηλώσεις ρεπουμπλικανού βουλευτή στην Αλβανική τηλεόραση
- Πρότεινε οι αλβανόφωνοι να ενωθούν με το Κοσσυφοπέδιο και οι υπόλοιποι με τη Βουλγαρία
- Να αλλάξουν τα σύνορα και η χώρα να διασπαστεί με προσάρτηση εδαφών από τις διπλανές χώρες

Οργή στα Σκόπια από τις δηλώσεις του ρεπουμπλικανού βουλευτή Dana Rohrabacher στην αλβανική τηλεόραση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Rohrabacher δήλωσε ότι η αποκαλούμενη “Μακεδονία” δεν είναι χώρα, ήταν ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή, είπε και πρότεινε αλλαγή των συνόρων και διάσπασή του κρατιδίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εξέφρασε την οργή του για τα όσα είπε ο Dana Rohrabacher. Ο Καλιφορνέζος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η “Μακεδονία δεν είναι καν χώρα. Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε ότι υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Έτσι, είπε θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.


Μάλιστα ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει “επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες”.
Όπως μάλιστα είπε μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα Βαλκάνια, καταδικάζοντας θέσεις σαν και αυτές που αναζωπυρώνουν εθνικιστικές ρητορικές και οδηγούν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση.

Πηγή RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας