Κόσμος

Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε «συνωμοσία» του Πούτιν με τον Σι και τον Κιμ εναντίον των ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε κατηγορήσει τους ηγέτες Ρωσίας, Κίνας και Βόρειας Κορέας ότι συνωμοτούσαν μαζί στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης

Οι κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν την αντίδραση της Ρωσίας. Η Μόσχα διέψευσε την Τετάρτη (03.09.2025) τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνωμοτεί με τον Σι Τζινπίνγκ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, επρόκειτο απλώς για μια «ειρωνική» παρατήρηση εκ μέρους του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στο Truth Social ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι συμμετείχε σε μια «συνωμοσία» στο πλευρό του Κινέζου προέδρου και του Βορειοκορεάτη ηγέτη στο Πεκίνο, όπου οι τρεις άνδρες παρακολούθησαν τη γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση που οργάνωσε η Κίνα.

Ερωτηθείς σχετικά από τη ρωσική τηλεόραση, ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, θέλησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις: «Πιστεύω ότι ο Αμερικανός πρόεδρος το είπε, όχι χωρίς ειρωνεία, υπογραμμίζοντας ότι οι τρεις αυτοί ηγέτες έμοιαζαν σαν να συνωμοτούσαν. Αλλά θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε καμία συνωμοσία, κανένα μυστικό σχέδιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Συρία μένει όρθια έναν χρόνο μετά τον Άσαντ – Ο ρόλος του Άχμεντ αλ Σάρα
Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η Συρία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της υπό την προεδρία του Άχμεντ αλ-Σάρα, – Πίσω όμως από αυτή τη φαινομενική σταθερότητα, η πολιτική ανοικοδόμηση παραμένει μια δύσκολη υπόθεση
Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σάρα
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατά Ουκρανίας και Ζελένσκι: «Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Μπορεί οι ΗΠΑ να αποστασιοποιηθούν από τον πόλεμο»
«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρατείνει τον πόλεμο επειδή γνωρίζει ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ εκλογές εάν αυτός τελείωνε», είπε μεταξύ άλλων
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ 12