Κόσμος

Η Νάπολη στις… φλόγες για μια χωματερή

Για πολλοστή μέρα, η Νάπολη βρίσκεται επί ποδός... πολέμου, καθώς μαίνονται οι διαδηλώσεις κατά της δημιουργίας χωματερής στην περιοχή.

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν σε προάστια της ιταλικής πόλης, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους που αντιτίθενται στην απόθεση κι άλλων απορριμμάτων στη χωματερή της περιοχής τους και κυρίως στο άνοιγμα μιας δεύτερης που θα έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Στο Μποσκορεάλε, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια της Νάπολης, διαδηλωτές έσπασαν σήμερα το πρωί τις βιτρίνες καταστημάτων, ενώ στο Τερτζίνο, στους πρόποδες του Βεζούβιου, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν ολονύχτιες συγκεντρώσεις, βάζοντας φωτιές και καίγοντας αυτοκίνητα. Ταραξίες που φορούσαν μαντήλια και κουκούλες, πετούσαν πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν κατ’ αρχάς εφορμώντας στο πλήθος και στη συνέχεια ρίχνοντας δακρυγόνα, τα οποία προκάλεσαν πανικό μεταξύ των διαδηλωτών, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο μετέδωσε ότι υπάρχουν δύο τραυματίες. Οι εκκλήσεις που απηύθυναν για ηρεμία οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι του Τερτσίνιο διαδηλώνουν εδώ και πολλές ημέρες σχεδόν καθημερινά για να εμποδίσουν την απόθεση απορριμμάτων στην τοπική χωματερή. Αυτή έχει ήδη φτάσει στα όρια του κορεσμού, σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι αντιτίθενται επίσης σφόδρα στο άνοιγμα μιας δεύτερης χωματερής στην περιοχή, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς θα μπορεί να χωρέσει τρία εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών.

Ο δήμαρχος του Μποσκορεάλε, Τζενάρο Λαντζέλα, μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την παραίτησή του. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τη δημόσια τάξη. Ανησυχώ πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε. Ο πρόεδρος της επαρχίας της Νάπολης, Λουίτζι Τσέζαρο ζήτησε απ’ όλο τον κόσμο, από τους διαδηλωτές ως τις δυνάμεις της τάξης, να αποφεύγουν τις βίαιες συγκρούσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί