Κόσμος

Η Ουκρανία αναμένει τα πρώτα της F-16 τον Ιούνιο

Η Ουκρανία αναμένει να παραλάβει τα πρώτα του μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τους δυτικούς συμμάχους του τον Ιούνιο – Ιούλιο, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (10.5.24) υψηλόβαθμη ουκρανική στρατιωτική πηγή.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας για περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου.

Η πηγή δεν ανέφερε ποια χώρα θα προμηθεύσει τα αεροσκάφη.

Μέχρι στιγμής, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν δεσμευτεί να στείλουν F-16 στην Ουκρανία.

Ο Ιλιά Γιεβλάς, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ορισμένοι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους για να πετάξουν τα πολεμικά αεροσκάφη.

Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους έχουν εκπαιδευτεί από τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας εδώ και μήνες.

Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να βασιστεί σε έναν σχετικά μικρό στόλο αεροσκαφών της σοβιετικής εποχής, καθώς πάλευε να συγκρατήσει την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Με τις ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν αργά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και να πραγματοποιούν νέα επίθεση στα βορειοανατολικά κοντά στην πόλη Χάρκοβο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι βλέπουν την προσθήκη των F-16 ως ζωτικής σημασίας αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.