Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν ζητά την έκδοση Μπακίγεφ

Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν ζητά την έκδοση Μπακίγεφ

Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν επέκρινε τη Λευκορωσία η οποία δέχθηκε τον ανατραπέντα πρόεδρο Μπακίγεφ, έναν “εγκληματία” που το Μπισκέκ απαιτεί να επιστρέψει στη χώρα προκειμένου να παραδοθεί στη δικαιοσύνη.

“Ο πληθυσμός του Κιργιστάν δεν μπορεί να αντιδράσει ευνοϊκά στην άφιξη στη Λευκορωσία ενός τέτοιου προσώπου που έχει πολλούς φόνους στη συνείδησή του”, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουμπάγιεβα.

“Όλοι αυτοί που υπέφεραν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καταφύγιο γι’ αυτόν τον σαδιστή πουθένα στον κόσμο. Αυτός ο εγκληματίας πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας. Εάν αυτό δεν συμβεί, απομένει η λύση της Ιντερπόλ“, πρόσθεσε η Οτουμπάγιεβα.

Χθες, Τρίτη, ο λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε στο πλαίσιο ομιλίας του στο κοινοβούλιο ότι “ο Μπακίγεφ και η οικογένειά του, τέσσερα άτομα συνολικά, βρίσκονται στο Μινσκ από τη Δευτέρα το βράδυ, ως προσκεκλημένοι”.

Ο Μπακίγεφ εγκατέλειψε αεροπορικώς το Κιργιστάν στις 15 Απριλίου και μετέβη στο γειτονικό Καζακστάν, απ’ όπου και υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από διαπραγματεύσεις που συντόνισαν από κοινού ΗΠΑ και Ρωσία, προκειμένου να κατευναστεί η ένταση.

Διαβάστε επίσης: 

Εγκατέλειψε το Κιργιστάν ο Μπακίγεφ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε