Κόσμος

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για εκρήξεις και επιθέσεις σε σιδηροδρόμους με επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

«Μια έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες» βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρουν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα (03.06.2025) την Ουκρανία ότι ευθύνεται για τις αιματηρές επιθέσεις σε σιδηροδρόμους στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπριάνσκ, από τις οποίες τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν την κατάρρευση δύο γεφυρών το Σαββατοκύριακο και τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στα οποία σκοτώθηκαν τραυματίστηκαν επίσης περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

«Είναι προφανές ότι τρομοκράτες, ενεργώντας κατ’ εντολή του καθεστώτος του Κιέβου, σχεδίασαν τα πάντα με τη μέγιστη ακρίβεια, ώστε οι εκρήξεις τους να πλήξουν εκατοντάδες πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, αρμόδια για τη διερεύνηση σοβαρών αδικημάτων.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (31.05.2025) προς Κυριακή (01.06.2025) στις ρωσικές περιφέρειες Κουρσκ και Μπριάνσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.

Προκάλεσαν τον εκτροχιασμό μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενός εμπορικού τρένου, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας 113, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Μια έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες» βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Ουκρανία δεν αντέδρασε αμέσως σε αυτές τις κατηγορίες.

Περιπτώσεις ή προσπάθειες δολιοφθοράς σιδηροδρομικών γραμμών και άλλων υποδομών στη Ρωσία, ιδίως σε παραμεθόριες περιοχές, έχουν συμβεί επανειλημμένα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με Τραμπ και Επστάιν να ξεφαντώνουν στη Φλόριντα – «Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του» έλεγε ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ και ο «μαστροπός των ισχυρών» ταξίδευαν μεταξύ Νέας Υόρκης και Παλμ Μπιτς με ιδιωτικά τζετ και έπαιρναν μέρος σε πάρτι με νεαρές γυναίκες στο Μαρ-α-Λάγκο
Τζέφρι Επστάιν, Ντόναλντ Τραμπ
Παλαιστίνιος ο άνδρας που επιτέθηκε με καρέκλα σε ραβίνο στη Γαλλία - «Βρέθηκα στο έδαφος, ένιωσα αίμα να τρέχει»
Ο ραβίνος είπε πως είναι συνηθισμένος «σε όχι και τόσο φιλικά βλέμματα, κάποιες δυσάρεστες λέξεις, κόσμος να περνάει από δίπλα του και να φτύνει στο έδαφος»
Ο Γάλλος ραβίνος Elie Lemmel μετά την επίθεση που δέχθηκε σε βεράντα καφετέριας στο προάστιο Neuilly-sur-Seine του Παρισιού