Κόσμος

Η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία κατάπαυση του πυρός «24 έως 48 ωρών» στην πρώτη γραμμή των μαχών

Στόχος η ανάκτηση νεκρών και τραυματιών των δυο πλευρών

Η Ρωσία επανέλαβε την πρόταση στην Ουκρανία για παύσεις εχθροπραξιών «24 έως 48 ωρών» στην πρώτη γραμμή των μαχών, ώστε οι δύο στρατοί να έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν νεκρούς και τραυματίες από το πεδίο των συγκρούσεων.

Αυτό τόνισε επικεφαλής της αντιπροσωπείας από τη Ρωσία που μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για τον τρίτο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία, ενώ το Κίεβο δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί.

«Προτείναμε για άλλη μια φορά στην ουκρανική πλευρά να εξετάσει (…) την καθιέρωση (σ.σ. κατά περιόδους) παύσης εχθροπραξιών για 24 έως 48 ώρες στην πρώτη γραμμή (των μαχών).

Ώστε οι ιατρικές ομάδες να μπορούν να απομακρύνουν τραυματίες και οι διοικητές να έχουν την δυνατότητα να ανακτήσουν τις σορούς των στρατιωτών (που έχουν σκοτωθεί)», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σε συνέντευξη Τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 38 οι νεκροί από την χιονοθύελλα, 550 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Το χιόνι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία και οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος πριν υποχωρήσει τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω του τσουχτερό κρύο
Χιονόπτωση στην Οκλαχόμα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν