Κόσμος

“Η σκληρή λιτότητα οδήγησε στο ναζισμό”

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι, προειδοποίησε να μην ληφθούν δρακόντεια μέτρα λιτότητας, κάνοντας ιστορική αναδρομή στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930 και την άνοδο του ναζισμού.

“Η πεισματική εστίαση στη λιτότητα (που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920) οδήγησε σε μαζική ανεργία, στην κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και, τελικά, στην καταστροφή του ναζισμού” είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο Νοβότνι, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones. Οι δηλώσεις του Νοβότνι, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) επιβεβαιώθηκαν σήμερα από έναν εκπρόσωπο της OeNB.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καταπολεμήσει την κρίση χρέους λαμβάνοντας σκληρά μέτρα λιτότητας στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

“Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν τα άτακτα παιδιά”, συνέχισε ο Νοβότνι, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο όταν εκφράζει την επιθυμία να επιβληθούν μέτρα λιτότητας στους εταίρους της, όπως στην Ελλάδα. “Υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση” στη λιτότητα, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε: Δεν ήταν υπερβολικοί οι όροι του ελληνικού μνημονίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν