Κόσμος

Η Τουρκία συνεχίζει το προκλητικό “κρεσέντο” – Στην Μεσόγειο και το τέταρτο ερευνητικό πλοίο

Τραβά κι άλλο το "σχοινί" η Τουρκία. Και τέταρτο ερευνητικό πλοίο στην Μεσόγειο. Πανηγυρισμοί από τον υπ. Ενέργειας με αναφορά στους... "ήρωες στα Δαρδανέλια".

Δεν λέει να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία, η οποία συνεχίζει το επικοινωνιακό της «παιχνίδι» βγάζοντας και τέταρτο ερευνητικό πλοίο στην Μεσόγειο, το «Ορούτς Ρέις», σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Μετά την έκδοση NAVTEX που «βάζει φωτιά» στην κυπριακή ΑΟΖ, προβλέποντας γεωτρήσεις του «Πορθητή», η Άγκυρα προχώρησε και σε δεύτερο «χτύπημα» με το «Ορούτς Ρέις» , που μετά την πορεία του από το Αιγαίο, δυτικά της Ικαρίας και της Πάτμου, έφτασε στην Αττάλεια και πλέον προγραμματίζονται οι επόμενες κινήσεις του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης από την Τουρκία, το «Ορούτς Ρέις» βρίσκεται στην Αττάλεια, επιβεβαιώνοντας την ανάρτηση του Φατίχ Ντονμέζ, του Υπουργού Ενέργειας Τουρκίας, σχετικά με την πορεία του ερευνητικού πλοίου.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτζ Ρέις κατέβηκε στη Μεσόγειο.»

Ενώ στη συνέχεια προσέθεσε ότι: «Το πλοίο μας Ορούτζ Ρέις με τη στήριξη του έθνους μας κατέβηκε στη Μεσόγειο. Εύχομαι επιτυχία στην εθνική αυτή αποστολή του πλοίου και του προσωπικού του που χαιρέτησε τους ήρωές μας στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια)».

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι