Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε για οδήγηση μετά τα δημοσιεύματα για την υγεία της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε για οδήγηση μετά τα δημοσιεύματα για την υγεία της
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Τις τελευταίες ημέρες είχαν ακουστεί πολλά σχετικά με την κατάστασή της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ με την ίδια να θέλει να δώσει ένα τέλος στη φημολογία.

Εμφανίστηκε να οδηγεί μόνη της μια πράσινη Jaguar μέσα στα όρια του κάστρου Windsor. Φορώντας γυαλιά ηλίου και αγαπημένο της μαντίλι στο κεφάλι η βασίλισσα φαινόταν χαρούμενη και υγιής καθώς έφευγε από την πίσω είσοδο του Κάστρου του Windsor.

Αυτή η αποκάλυψη της dailymail έρχεται λίγες μέρες αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν το γεγονός ότι η βασίλισσα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο, την ώρα που αξιωματούχοι επέμεναν ότι είναι καλά στην υγεία της.

 

Πηγές από τα Ανάκτορα ανέφεραν ότι η 95χρονη θα ακολουθήσει «κατά γράμμα» τις συμβουλές αφού της είπαν να ακυρώσει όλες τις επίσημες επισκέψεις και να ξεκουραστεί για άλλες δύο εβδομάδες.

Η βασίλισσα είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις για μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την εντολή των γιατρών για 15 ημέρες αποχής από τα καθήκοντά της γεγονός που είχε πυροδοτήσει τις φήμες ότι η υγεία της δεν είναι καλά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε το Σαββατοκύριακο ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν «σε πολύ καλή φόρμα». Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλά στη βασίλισσα κάθε Τετάρτη για εβδομαδιαία ενημέρωση, είπε στο Channel 4 News το Σάββατο: «Μίλησα με την Αυτής Μεγαλειότητα και είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πρέπει απλώς να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών της και να ξεκουραστεί και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι όλη η χώρα της εύχεται να γίνει καλά».

Ωστόσο, στη συνέχεια η βασίλισσα ακύρωσε μια προγραμματισμένη εμφάνιση στη σύνοδο κορυφής COP26 για το κλίμα. Η μονάρχης της Μ. Βρετανίας θα απευθυνθεί στους παρευρισκόμενους στην COP26 μέσω ενός προηχογραφημένου μηνύματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις