Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα έστειλε συγχαρητήρια στον Μακρόν!

Η Βόρεια Κορέα συνεχάρη σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ενώ διατύπωσε την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση “στην ανάπτυξη και στην ευημερία”.

Η Γαλλία δεν διατηρεί επίσημες διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Μαζί με την Εσθονία, είναι οι μοναδικές χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν αναγνωρίσει την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, το συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε στον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας, ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο τίτλος του οποίου είναι επί της ουσίας τιμητικός.

Ο Κιμ ευχήθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν “να πετύχει στο υπεύθυνο έργο του με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία στη Γαλλία”, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων θα ωφελήσει τους λαούς των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου