Κόσμος

Η Βραζιλία βάζει τέλος στην υποχρεωτική μάσκα σε αεροδρόμια και πτήσεις

Ο εθνικός εποπτικός φορέας του υγειονομικού τομέα στη Βραζιλία (ANVISA) ήρε την Τετάρτη (17.08.2022) το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροδρόμια και στις πτήσεις, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης ως προς την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Πάντως ο υγειονομικός φορέας της Βραζιλίας σημείωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση μάσκας και της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, που χαρακτηρίζει αποτελεσματικά μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τον Μάιο, ο ANVISA ενέκρινε την επανέναρξη της διανομής γευμάτων, καθώς και την αξιοποίηση της πλήρους χωρητικότητας των αεροσκαφών, όμως διατήρησε την υποχρεωτικότητα της χρήσης μασκών στις πτήσεις και σε χώρους των αεροδρομίων.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ. Ως προχθές Τρίτη, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 είχε φθάσει τους 682.010 επί συνόλου 34,2 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Ο μέσος όρος θανάτων ημερησίως την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στους 176.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε κλεισμένη μια 45χρονη και τη βασάνιζε επί χρόνια – Την έπλεναν με χλωρίνη και την τάιζαν χυλό με απορρυπαντικό πιάτων
Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
Αστυνομία
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.