Κόσμος

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας

Με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τα ξημερώματα της Κυριακής (22.09.2024) απάντησε η Χεζμπολάχ στις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλά ανώτατα στελέχη της.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι στοχοποίησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους, σε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», εν μέσω εντατικών ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στη μεθόριο.

Ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις, επίσης με δεκάδες πυραύλους, στην κοιλάδα Τζεζρίλ. Αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός. 

Περίπου 85 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το IDF.

Ο στρατός λέει ότι ορισμένοι από τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν, ενώ κάποιοι έπληξαν το Kiryat Bialik, κοντά στη Χάιφα, και το Moreshet, μια κοινότητα στην Κάτω Γαλιλαία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές στο Κιριάτ Μπιαλίκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το πρώτο μπαράζ σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο από τις 3:30 ως τις 5. 

Σε βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν την ισραηλινή αεροπορική βάση στο Ραμάτ Νταβίντ, έξω από τη Χάιφα, να έχει πιάσει φωτιά.

 

Σε πολλές περιοχές του Ισραήλ καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ηχούσαν σειρήνες προειδοποιώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια προκειμένου να προστατευτούν.

 

 

Την ίδια ώρα ο IDF αναφέρει ότι πολλά ύποπτα drones που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από το Ιράκ αναχαιτίστηκαν με επιτυχία. Τονίζει μάλιστα ότι δεν πέρασαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Τα μαθήματα στα σχολεία της Χάιφα και στα Υψίπεδα του Γκολάν ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λευκορωσία: Ο απεσταλμένος του Τραμπ στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις περί απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων
Ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο στο Μινσκ, επιχειρώντας να επανεκκινήσει έναν ευαίσθητο δίαυλο διαλόγου για την απελευθέρωση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συναντά τον Αμερικανό απεσταλμένο Τζον Κόουλ στο Μινσκ
Γαλλία: Μπλόκα και συγκρούσεις αγροτών για τη μαζική σφαγή ζώων λόγω κρουσμάτων οζώδους δερματίτιδας
Αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, καταγγέλλοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, την οποία μέρος του κλάδου θεωρεί βίαιη και δυσανάλογη
Αγρότες ρίχνουν κοπριά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμόζ