Κόσμος

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας

Με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τα ξημερώματα της Κυριακής (22.09.2024) απάντησε η Χεζμπολάχ στις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλά ανώτατα στελέχη της.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι στοχοποίησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους, σε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», εν μέσω εντατικών ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στη μεθόριο.

Ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις, επίσης με δεκάδες πυραύλους, στην κοιλάδα Τζεζρίλ. Αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός. 

Περίπου 85 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το IDF.

Ο στρατός λέει ότι ορισμένοι από τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν, ενώ κάποιοι έπληξαν το Kiryat Bialik, κοντά στη Χάιφα, και το Moreshet, μια κοινότητα στην Κάτω Γαλιλαία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές στο Κιριάτ Μπιαλίκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το πρώτο μπαράζ σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο από τις 3:30 ως τις 5. 

Σε βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν την ισραηλινή αεροπορική βάση στο Ραμάτ Νταβίντ, έξω από τη Χάιφα, να έχει πιάσει φωτιά.

 

Σε πολλές περιοχές του Ισραήλ καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ηχούσαν σειρήνες προειδοποιώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια προκειμένου να προστατευτούν.

 

 

Την ίδια ώρα ο IDF αναφέρει ότι πολλά ύποπτα drones που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από το Ιράκ αναχαιτίστηκαν με επιτυχία. Τονίζει μάλιστα ότι δεν πέρασαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Τα μαθήματα στα σχολεία της Χάιφα και στα Υψίπεδα του Γκολάν ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία
Wall Street Journal: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός και στενός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ υπό έρευνα για διαρροή πυρηνικών στοιχείων στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο καταγγελιών ο ανώτερος στρατηγός Zhang Youxia για δωροδοκίες σε αντάλλαγμα προαγωγές, κατάχρηση εξουσίας και πολιτικές κλίκες στον κινεζικό στρατό
Ο Zhang Youxia