Κόσμος

Ιαπωνία: Τους 33 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά σε στούντιο animation

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο στούντιο animation στο Κιότο. Οι νεκροί έφτασαν τους 33, ενω πολλοί είναι οι τραυματίες. .

Απίστευτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε μετά από φωτιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών οι νεκροί στο Κιότο είναι 33 όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ολοκληρώθηκε η η έρευνα στους χώρους του κτιρίου. Δεκάδες είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πολλοί από τους νεκρούς βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ισόγειο, στους δύο επάνω ορόφους ή στις σκάλες που οδηγούσαν στην ταράτσα του κτιρίου της εταιρείας Kyoto Animation, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.

https://youtu.be/TgvnNR_OHT0

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία αλλά και ποια ήταν τα κίνητρα που τον ώθησαν να βάλει φωτιά σε ένα κτίριο γεμάτο κόσμο, οδηγώντας δεκάδες στο θάνατο.

https://youtu.be/B9V_kpr5TfI

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα