Κόσμος

Ιμαλάια: Οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών πριν σκοτωθούν από χιονοστιβάδα!

Στο φως έρχονται τώρα οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών, που είχαν βρει τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια, στις αρχές Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα, ελικόπτερο εντόπισε τις σορούς 7 ορειβατών από μία ομάδα 8 ατόμων, στα Ιμαλάια, σε υψόμετρο άνω των 5.500 μέτρων, στην ινδική πλευρά της “στέγης του κόσμου”.

Οι ορειβάτες – τέσσερις από τη Βρετανία, δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία Αυστραλή και ένας Ινδός – προσπάθησαν στις 26 Μαΐου να φθάσουν σε μια κορυφή κοντά στο Νάντα Ντεβί, όταν χτυπήθηκαν από μια “αρκετά μεγάλη” χιονοστιβάδα και δεν έφτασαν ποτέ στον καταυλισμό βάσης Μουνσιγιάρι, στο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ.

Τώρα, κοντά στην περιοχή όπου τελικά εντοπίστηκαν τα επτά πτώματα τον Ιούνιο, βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι η κάμερα ενός από τους άτυχους ορειβάτες.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανακτήθηκε έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές της ομάδας. Το βίντεο από κάμερα Go Pro δείχνει τους ορειβάτες να φτάνουν σιγά – σιγά σε μια ανώνυμη κορυφή, ενώ ότι εκείνη την ώρα ο καιρός ήταν ανέφελος και ηλιόλουστος.

https://youtu.be/pdatblItspw

Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του Βρετανού ορειβάτη ενώ το βίντεο χρησιμοποιείται τώρα για να μπορέσουν οι ειδικοί να καταλάβουν τι συνέβη με την αποστολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS
Εκλογές στην Ουγγαρία: Συντριπτική ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια, μεγάλος νικητής ο Μαγιάρ
Το κόμμα Tisza συγκεντρώνει 138 έδρες σε σύνολο 199 - Ο Όρμπαν παραδέχεται την βαριά του ήττα - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει την «επιστροφή» της Ουγγαρίας στην Ευρώπη
O Ο Πέτερ Μαγιάρ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
98