Κόσμος

Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Ακόμα μία έκρηξη σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην νότια Ινδία με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 15 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η έκρηξη προκλήθηκε λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε μέσα στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, στο κρατίδιο Τάμιλ Νάντου της Ινδίας όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φερόζ Χαν Αμπντουλάχ.

«Δέκα εργάτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Οι πέντε από τους 15 τραυματίες νοσηλεύονται» είπε, διευκρινίζοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιές δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Οι εκρήξεις είναι συχνό φαινόμενο στις βιοτεχνίες που κατασκευάζουν πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Τα πυροτεχνήματα είναι πολύ δημοφιλή στην Ινδία και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν στους γάμους αλλά και σε θρησκευτικές γιορτές, όπως στο Ντιβάλι. Πολλά εργοστάσια όμως δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Την Παρασκευή, στο Νέο Δελχί, σκοτώθηκαν έντεκα εργάτες όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα εργοστάσιο χρωμάτων, έπειτα από μια έκρηξη. Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν αυτόν τον μήνα στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, στην κεντρική Ινδία, από έκρηξη σε άλλο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, από την οποία προκλήθηκε τεράστια πυρκαγιά.

 

Μια από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Ινδίας σημειώθηκε το 1985 στο κρατίδιο Χαριάνα, σε ένα σχολείο. Τότε, σκοτώθηκαν 442 άνθρωποι, οι 258 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίνα: Τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο – Νόμιμο δικαίωμα της Τεχεράνης για ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του πολέμου
Κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα στην Τεχεράνη από τους ισραηλινούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς
Η βασιλική οικογένεια των Εμιράτων δεν έχασε την ψυχραιμία της - Έπινε καφέ μετά τις ιρανικές επιθέσεις
«Έτσι καθησυχάζεις ένα έθνος χωρίς να πεις λέξη.  Δυνατή κίνηση» σχολιάστηκε για τα πλάνα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Δείτε βίντεο
FILE PHOTO: People shop ahead of the holy month of Ramadan at the Mall of the Emirates in Dubai, United Arab Emirates, March 22, 2023. REUTERS/ Abdel Hadi Ramahi/File Photo