Κόσμος

Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Ακόμα μία έκρηξη σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην νότια Ινδία με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 15 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η έκρηξη προκλήθηκε λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε μέσα στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, στο κρατίδιο Τάμιλ Νάντου της Ινδίας όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φερόζ Χαν Αμπντουλάχ.

«Δέκα εργάτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Οι πέντε από τους 15 τραυματίες νοσηλεύονται» είπε, διευκρινίζοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιές δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Οι εκρήξεις είναι συχνό φαινόμενο στις βιοτεχνίες που κατασκευάζουν πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Τα πυροτεχνήματα είναι πολύ δημοφιλή στην Ινδία και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν στους γάμους αλλά και σε θρησκευτικές γιορτές, όπως στο Ντιβάλι. Πολλά εργοστάσια όμως δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Την Παρασκευή, στο Νέο Δελχί, σκοτώθηκαν έντεκα εργάτες όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα εργοστάσιο χρωμάτων, έπειτα από μια έκρηξη. Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν αυτόν τον μήνα στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, στην κεντρική Ινδία, από έκρηξη σε άλλο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, από την οποία προκλήθηκε τεράστια πυρκαγιά.

 

Μια από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Ινδίας σημειώθηκε το 1985 στο κρατίδιο Χαριάνα, σε ένα σχολείο. Τότε, σκοτώθηκαν 442 άνθρωποι, οι 258 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24