Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ινδία: “Μιλάνε” τα μαύρα κουτιά της αεροπορικής τραγωδίας (video)

Ινδία: “Μιλάνε” τα μαύρα κουτιά της αεροπορικής τραγωδίας (video)
Reuters

Άρχισε στην Ινδία η εξέταση των “μαύρων κουτιών” του αεροσκάφους Boeing 737 που βγήκε εκτός διαδρόμου,  με συνέπεια το θάνατο 18 ανθρώπων, στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ).

Το αεροσκάφος της Air India Express, προερχόμενο από το Ντουμπάι στην Ινδία μεταφέροντας πίσω Ινδούς που είχαν αποκλειστεί εξαιτίας της πανδημίας, συνετρίβη μέσα σε συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης.

Το αεροσκάφος παρασύρθηκε σε παρακείμενο του αεροδρομίου, ανοιχτό χώρο, ενώ η άτρακτός του, διαχωρίστηκε σε δύο τμήματα.

Σε συνέντευξή που έδωσε σε Μέσο Ενημέρωσης που συνεργάζεται με το Reuters (ANI) ο Αρούν Κουμάρ, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, δήλωσε ότι η χώρα του, θα επιτρέψει την πρόσβαση στα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους, τόσο για τους διεθνείς διερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων, όσο και για την κατασκευάστρια εταιρία Boeing.

Ινδία: Το χρονικό

Το αεροσκάφος Boeing – 737 της εταιρείας Air India Express, με 191 επιβάτες εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι στην πόλη Κοχικόδε (πρώην Καλκούτα) της επαρχίας Κέραλα της Ινδίας. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 νήπια.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι διασώστες ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ έπεφτε καταρρακτώδης βροχή. Η άτρακτος του αεροπλάνου έσπασε σε τουλάχιστον δύο κομμάτια.

Το συγκεκριμένο αεροπορικό δυστύχημα είναι το χειρότερο που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.

 Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το News18, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι ενδέχεται να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις