Κόσμος

Ινδία: Βίασαν ανήλικες, τις έπνιξαν και τις κρέμασαν σε δέντρο – 6 συλλήψεις

Η αστυνομία στη βόρεια Ινδία συνέλαβε έξι άτομα για το βιασμό και τη δολοφονία δύο κοριτσιών από κοινότητα χαμηλότερης κάστας, τα οποία βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα δέντρο.

Τα πτώματα των δύο κοριτσιών, ηλικίας 15 και 17 ετών, βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή Λαχιμπούρ Χέρι στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Ινδίας, την Ουτάρ Πραντές, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Τέσσερις από τους κατηγορούμενους παρέσυραν τα κορίτσια σε ένα χωράφι και τα βίασαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σαντζίβ Σουμάν, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Εκκρεμεί εις βάθος έρευνα για το περιστατικό, δήλωσε ο Σουμάν, προσθέτοντας ότι από τις αρχικές έρευνες φάνηκε ότι τα κορίτσια τα στραγγάλισαν με μαντήλι και τα κρέμασαν από ένα δέντρο μετά τον βιασμό τους.

Η βία σε βάρος γυναικών, ιδιαιτέρως αυτών από χαμηλότερες κάστες, είναι ενδημική στην Ινδία.

Οι οικογένειες των θυμάτων δήλωσαν στην αστυνομία ότι τα δύο κορίτσια απήχθησαν από τους άνδρες που οδηγούσαν μοτοσικλέτες, βιάστηκαν και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σταϊνμάιερ: Στην Ευρώπη μαίνεται πραγματικός πόλεμος – Μακρόν: Η ελευθερία ποτέ δεν απειλήθηκε τόσο πολύ μετά το 1945
Ο Γερμανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ρωσία ότι «κατέστρεψε ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη» με την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS