Κόσμος

Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρεου – Σύννεφα καπνού και τέφρας σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων

Το ηφαίστειο Σεμέρου στην Ινδονησία, στην ανατολική Ιάβα, εξερράγη σήμερα, εκτοξεύοντας σύννεφα καπνού και τέφρας.

Η έκρηξη του ηφαιστείο Σεμέρου είχε ωςαποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να σπεύσουν σε κοντινές περιοχές, μεταξύ άλλων στο Λουματζάνγκ στην Ινδονησία.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια ή τραυματισμοί, έγινε γνωστό σε μια ανακοίνωση της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας (BNPB), όπου πρόσθεσε πως το τοπικό της παράρτημα εγκαθιστά σκηνές για όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η BNPB φαίνονται κάτοικοι της περιοχής να τρέχουν, καθώς ο καπνός και η τέφρα που υψώνονται καλύπτουν χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Ηφαιστειακή τέφρα και θερμές μάζες αέρα καταγράφηκαν στην περιοχή γύρω στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, δήλωσε ο Αμπντούλ Μουχάρι, ένας αξιωματούχος της BNPB.

Ο Τορικούλ Χακ, επικεφαλής της περιφέρειας της Λουματζάνγκ, κοντά στο Σεμέρου, είπε στο Reuters ότι ο δρόμος και η γέφυρα που συνδέει το Λουματζάνγκ με τη διπλανή πόλη Μαλάνγκ έχουν υποστεί ζημιές.

https://youtu.be/oJlToq59yco

«Είναι μια πολύ πιεστική, ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο», σημείωσε, προσθέτοντας πως εκκενώσεις περιοχών βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Σεμέρου είναι μεταξύ των 130 ενεργών ηφαιστείων της Ινδονησίας.

https://youtu.be/d42yQfhaIIw

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό