Κόσμος

Ινδονησία: Λήξη συναγερμού – Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7 ρίχτερ

Τα νησιά Μπαλί και Λομπόκ της Ινδονησίας συγκλονίστηκαν σήμερα από σεισμό 7 βαθμών, ο οποίος προκάλεσε πανικό ανάμεσα στους τουρίστες και τους κατοίκους τους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα παρότι έχουν ήδη περάσει περισσότερες από δύο ώρες.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε χερσαία περιοχή, στη νήσο Λομπόκ, παρότι οι αρχικές πληροφορίες το τοποθετούσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Πριν από μια εβδομάδα, σεισμός 6,4 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο Λομπόκ και εγκλώβισε προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν και ότι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στα κτίρια, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι άνθρωποι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.

Η υπηρεσία διαχείρησης καταστροφών της χώρας κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες. Ωστόσο, η προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα που θα έφθαναν το μισό μέτρο, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό, ήρθη γρήγορα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3