Κόσμος

Ινδονησία: Σε συναγερμό το νησί Φλόρες από τις συνεχόμενες εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι – λάκι

Η ηφαιστειολογική υπηρεσία της Ινδονησίας ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι και οι αρχές της Ινδονησίας τις τελευταίες ημέρες, από τις πολλαπλές εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι – λάκι που βρίσκεται στο νησί Φλόρες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το ηφαίστειο στο νησί της Ινδονησίας εξερράγη 8 φορές, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι, που βρίσκεται στην ανατολική Ινδονησία, εκτόξευσε ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος 3 έως και 5,5 χιλιομέτρων την Κυριακή.

«Η ανάλυσή μας έδειξε ότι η δραστηριότητα του όρους παραμένει υψηλή και κατά συνέπεια αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού», ανέφερε ο Μοχάμαντ Ουάφιντ, ο επικεφαλής της ηφαιστειολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν πυκνά νέφη γκρίζας τέφρας να αναδίδονται από τον κρατήρα. Τη στιγμή της έκρηξης ακούστηκε ένα βουητό.

Ωστόσο και σήμερα το ηφαίστειο εξερράγη ξανά, εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος 1,2 χιλιομέτρου.

Η υπηρεσία ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα και προειδοποίησε τους κατοίκους για τον κίνδυνο ροής ψυχρής λάβας από τον κρατήρα, εάν ξεκινήσει βροχόπτωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι, ούτε έχουν ακυρωθεί πτήσεις λόγω των εκρήξεων.

Τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Jetstar και Qantas Airways, ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις προς το Μπαλί.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη το ηφαίστειο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας όπου συναντιούνται πολλές τεκτονικές πλάκες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ