Κόσμος

Ινδονησία: Σε συναγερμό το νησί Φλόρες από τις συνεχόμενες εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι – λάκι

Η ηφαιστειολογική υπηρεσία της Ινδονησίας ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι και οι αρχές της Ινδονησίας τις τελευταίες ημέρες, από τις πολλαπλές εκρήξεις του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι – λάκι που βρίσκεται στο νησί Φλόρες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το ηφαίστειο στο νησί της Ινδονησίας εξερράγη 8 φορές, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι, που βρίσκεται στην ανατολική Ινδονησία, εκτόξευσε ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος 3 έως και 5,5 χιλιομέτρων την Κυριακή.

«Η ανάλυσή μας έδειξε ότι η δραστηριότητα του όρους παραμένει υψηλή και κατά συνέπεια αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού», ανέφερε ο Μοχάμαντ Ουάφιντ, ο επικεφαλής της ηφαιστειολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν πυκνά νέφη γκρίζας τέφρας να αναδίδονται από τον κρατήρα. Τη στιγμή της έκρηξης ακούστηκε ένα βουητό.

Ωστόσο και σήμερα το ηφαίστειο εξερράγη ξανά, εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος 1,2 χιλιομέτρου.

Η υπηρεσία ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα και προειδοποίησε τους κατοίκους για τον κίνδυνο ροής ψυχρής λάβας από τον κρατήρα, εάν ξεκινήσει βροχόπτωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι, ούτε έχουν ακυρωθεί πτήσεις λόγω των εκρήξεων.

Τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Jetstar και Qantas Airways, ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις προς το Μπαλί.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη το ηφαίστειο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας όπου συναντιούνται πολλές τεκτονικές πλάκες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «Χρυσό Θόλο» κόστους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Θα προστατεύει τις ΗΠΑ από πυραυλικές επιθέσεις ακόμη και από το διάστημα
Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανικός θόλος θα είναι ακόμη καλύτερος από αυτόν του Ισραήλ και στο έργο θα συμμετάσχει και ο Καναδάς
Ντοναλντ Τραμπ
1
«Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο
«Αν καταστεί σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για μια ειρηνευτική συμφωνία και απλώς θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, μπορεί κάλλιστα να φτάσουμε σε αυτές»
U.S. President Donald Trump speaks during a roundtable discussion in Doha, Qatar, May 15, 2025. REUTERS 1
Ο Έλον Μασκ θα ξοδεύει «πολύ λιγότερα» χρήματα για να χρηματοδοτεί πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες
Ο Μασκ είχε προσφέρει περισσότερα από 290 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024
Ο Έλον Μασκ 1