Κόσμος

Ιορδανία: 4 νεκροί σε «ντου» σε κρησφύγετο υπόπτων για δολοφονία αστυνομικού

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή που έγινε σε κρησφύγετο υπόπτων για τον φόνο αστυνομικού στην Μάαν, στη νότια Ιορδανία.

Η αστυνομία της Ιορδανίας σημείωσε ότι ένας από τους υπόπτους, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι μαχητής.

Οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας σκοτώθηκε την Πέμπτη (15.12.2022) από πυροβολισμούς από ταραχοποιούς που συγκρούστηκαν με την αστυνομία, οι οποίες είχαν μπει σε γειτονιά της πόλης Μάαν για να καταστείλουν τις ταραχές.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να λάβει σκληρά μέτρα και να αναπτύξει περισσότερους αστυνομικούς αντιμετώπισης των ταραχών κατά αυτών που διαμαρτύρονται βίαια για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι πάνω από 40 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις κατά τις οποίες διαδηλωτές έσπασαν αυτοκίνητα, έκαψαν ελαστικά και έστησαν οδοφράγματα για να κλείσουν λεωφόρο στις πιο εκτεταμένες πολιτικές ταραχές που ξεσπούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει επίσης ότι έχουν συλλάβει 44 ανθρώπους σε σχέση με τις ταραχές από τους 200 υπόπτους που καταζητούνται σε σχέση με τα επεισόδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρώην σύζυγος της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του
Ο κατηγορούμενος πλέον Στίβενσον, υπήρξε παντρεμένος με την Τζιλ Τρέισι Τζέικομπς - γνωστή ως Τζιλ Μπάιντε, σύζυγος του Τζο Μπάιντεν - από τον Φεβρουάριο του 1970 έως τον Μάιο του 1975
William Stevenson και Jill Biden
Συνελήφθη υπάλληλος του πολωνικού υπουργείου Άμυνας ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Η Βαρσοβία έχει κατηγορήσει τη Μόσχα για «υβριδικό πόλεμο», δηλαδή κατασκοπεία, δολιοφθορές, εισβολές drones στον πολωνικό εναέριο χώρο, καθώς και αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τη Λευκορωσία
Πολωνική αστυνομία