Κόσμος

ΗΠΑ: Ανοίγει τα σύνορα για πλήρως εμβολιασμένους με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ

Οι ΗΠΑ θα δέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο με την προϋπόθεση πως θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού με σκευάσματα που έχουν εγκρίνει οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τον Νοέμβριο τους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες αεροπορικών πτήσεων από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης, οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19. Ωστόσο τότε δεν είχε διευκρινίσει ποια εμβόλια θα γινόντουσαν αποδεκτά.

Εκπρόσωπος των CDC δήλωσε χθες στο Reuters ότι “έξι εμβόλια που έχουν λάβει άδεια/εγκριθεί από την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ή έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ θα ανταποκρίνονται στα κριτήρια για ταξίδια στις ΗΠΑ”.

Αργά χθες το βράδυ, τα CDC ανακοίνωσαν ότι “νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, για να βοηθήσουμε να προετοιμάσουν τα συστήματά τους ενημερώσαμε τις αεροπορικές εταιρείες” για τα εμβόλια που θα γίνονται αποδεκτά και προσθέσαμε ότι “τα CDC θα δημοσιοποιήσουν επιπρόσθετες οδηγίες και πληροφορίες μόλις οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις οριστικοποιηθούν”.

Ο Airlines for America, εμπορικός όμιλος που εκπροσωπεί τις American Airlines Co, Delta Air Lines, United Airlines και άλλες, εξέφρασε “την ικανοποίησή του για την απόφαση των CDC να εγκρίνουν κατάλογο εγκεκριμένων εμβολίων για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στις ΗΠΑ. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με τις αρχές για να εφαρμόσουμε αυτό το νέο συνολικό πλαίσιο εμβολιασμών και τεστ ως τις αρχές Νοεμβρίου του 2021”.

Ορισμένες χώρες είχαν ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποδεχθεί τα εμβόλια κατά της COVID-19 που έχουν εγκριθεί από τον ΠΟΥ, καθώς τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλες τις χώρες.

Οι ΗΠΑ θα δέχονται τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες αεροπορικών πτήσεων από τις 26 χώρες της Ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη, όπως και από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Τα CDC απομένει ακόμη να οριστικοποιήσουν και να δημοσιεύσουν τους νέους κανόνες ιχνηλάτησης για τους διεθνείς επισκέπτες, τους οποίους απέστειλαν για εξέταση στον Λευκό Οίκο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα CDC θα πρέπει επίσης να καθορίσουν λεπτομερώς τους κανόνες για τις εξαιρέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται τα παιδιά τα οποία δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν, όπως και οι επισκέπτες από χώρες στις οποίες τα εμβόλια δεν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Επίσης θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δέχονται επισκέπτες που μετέχουν σε κλινικές έρευνες για την COVID-19 ή είχαν πρόσφατα προσβληθεί από τη νόσο και δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν κατά της νόσου αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 9
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 17
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης