Κόσμος

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκαν τουρίστες από το Γκραν Κάνυον λόγω εξάπλωσης πυρκαγιάς

Εκδόθηκε επίσης προειδοποίηση για ακραίες θερμοκρασίες στο Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνιον, με θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 46° Κελσίου υπό σκιά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αμερικανικές αρχές διέταξαν την απομάκρυνση τουριστών από περιοχή στο περίφημο φαράγγι Γκραν Κάνυον στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ μετά από ξέσπασμα πυρκαγιάς που εξαπλώθηκε ραγδαία στο σημείο.

«Όλοι οι επισκέπτες της βόρειας όχθης του φαραγγιού – το Βόρειο Χείλος – του Εθνικού Πάρκου Γκραν Κάνυον καλούνται να απομακρυνθούν από εκεί αμέσως», ανακοίνωσε χθες το βράδυ (10.07.2025) η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ.

Η εντολή εκκένωσης εκδόθηκε λόγω της εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς που έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα.

Το Νότιο Χείλος του πάρκου, η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή, παραμένει προσβάσιμη.

Με τα υπέροχα τοπία του, το Γκραν Κάνυον, ένα φαράγγι μέσα από τον ποταμό Κολοράντο, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσελκύοντας σχεδόν πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ένας άλλος εθνικός δρυμός στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, το Μαύρο Φαράγγι του Γκάνισον στο Κολοράντο, εκκενώθηκε από επισκέπτες λόγω μιας άλλης πυρκαγιάς, που προκλήθηκε από κεραυνούς και έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 6.000 στρέμματα, τροφοδοτούμενη από ισχυρούς ανέμους, ξηρή βλάστηση και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτή την εβδομάδα εκδόθηκε επίσης προειδοποίηση για ακραίες θερμοκρασίες στο Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 46° Κελσίου υπό σκιά σε ορισμένες περιοχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανήβηκε τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μέσα σε 24 ώρες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με καρκίνο
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Σάλος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε: «Θα έκανα σεξ με την Κάιλι Μινόγκ»
Οι «καυτές» ερωτήσεις συνεχίστηκαν με την Όσμπρον να τον ρωτά αν με τη σύζυγό του, Τζόντι Χέιντον, «το κάνουν σαν κουνέλια» με τον ίδιο να απαντά αστειευόμενος: «όταν έχουμε χρόνο….»
O Άντονι Αλμπανέζε
7