Κόσμος

ΗΠΑ: Διαψεύδει το υπ. Δικαιοσύνης τα σενάρια παραίτησης του Μπαρ λόγω… Τραμπ

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέρριψε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Γουίλιαμ Μπαρ εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, με αντικείμενο ποινικές έρευνες που διενεργεί το υπουργείο, μετά τις σχετικές πληροφορίες του Τύπου που ήρθαν στη δημοσιότητα.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν σκοπεύει να παραιτηθεί», δήλωσε η Κέρι Κούπερ στο Twitter.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε χθες Τρίτη, επικαλούμενη τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι ο Μπαρ δήλωσε σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μπαρ ενημέρωσε απευθείας τον Τραμπ για την πρόθεσή του, πρόσθετε η Washington Post, ενώ τόνιζε ότι ο Μπαρ «φάνηκε να μοιράζεται τις απόψεις του με συμβούλους (του Τραμπ), με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος θα λάβει το μήνυμα» και θα πάψει να κάνει αναρτήσεις που συνδέονται με ποινικές έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν… είναι διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του ο Τραμπ

Ωστόσο ο Τραμπ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του καθώς θεωρεί ότι είναι καλό πολιτικό μήνυμα να καταγγέλλει περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του τον Μπαρ, μολονότι ο υπουργός Δικαιοσύνης εξανέστη την περασμένη εβδομάδα δηλώνοντας πως η συνήθεια του προέδρου να κάνει κρίσεις μέσω Twitter σχετικά με εν εξελίξει έρευνες για υποθέσεις ποινικής φύσης καθιστά αδύνατο για τον ίδιο να ασκήσει τα καθήκοντά του.

«Κάνω πράγματι τη δουλειά του πιο δύσκολη (…). Συμφωνώ πράγματι με αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος του. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι άνθρωπος με μεγάλη ακεραιότητα», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης απέσυραν την εισήγησή τους για την ποινή σε βάρος του Ρότζερ Στόουν, επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του Τραμπ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου. Η εξέλιξη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο υπουργείο και πάνω από 1.000 πρώην στελέχη του υπουργείου έχουν προτρέψει τον Μπαρ να παραιτηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
28
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2