Κόσμος

ΗΠΑ – Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις 20 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον η Σύνοδος Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑΕυρωπαϊκής Ένωσης θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον στις 20 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον στις 20 Οκτωβρίου όπου θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα (27.9.2023) Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο στόχος θα είναι «η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ» και η αντιμετώπιση των «κοινών προκλήσεων» όπως η κλιματική αλλαγή και η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τους δύο κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους οποίους ανάμεσα στα άλλα διμερή θέματα, θα συζητήσει και το ζήτημα των δασμών που πρέπει να επιλυθεί, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει προηγουμένως να αναστείλουν τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία για την προώθηση της πράσινης παραγωγής και την αντιμετώπιση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό της Ιαπωνίας - Εντυπωσιακά βίντεο με την νύχτα να γίνεται μέρα
Μια εντυπωσιακότατη πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό στη δυτική Ιαπωνία, μαγεύοντας κατοίκους και ερασιτέχνες αστρονόμους – Ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο
Μια πύρινη σφαίρα διασχίζει τον ουρανό, όπως φαίνεται από το Κουμαμότο, Ιαπωνία
«Οι Ευρωπαίοι πηγαίνουν με τα νερά του Τραμπ μέχρι να καταλάβει ότι ο Πούτιν μπλοφάρει και να τον πιέσει» – Ανάλυση του Politico
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «σχέδιο» των Ευρωπαίων ηγετών είναι να υποστηρίξουν τις διπλωματικές προσπάθειες του Τραμπ μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ο Πούτιν «μπλοφάρει»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 18