Κόσμος

ΗΠΑ: Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο – 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος

Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου

Ένα επιβατικό αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Delta έπιασε φωτιά την ώρα που βρισκόταν σε διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου του Ορλάντο ων ΗΠΑ, τη Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025).

Η πτήση 1213 της Delta Air Lines, με προορισμό την Ατλάντα, αναχωρούσε από την πύλη του αεροδρομίου του Ορλάντο γύρω στις 11:15 π.μ. τοπική ώρα, τη Δευτέρα όταν ο ένας κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά. Οι επιβάτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν μέσω των τσουλήθρων έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας.

Δεν υπήρξαν αρχικές αναφορές για τραυματισμούς.

«Η φωτιά περιορίστηκε και έχει σβήσει», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Ορλάντο, προσθέτοντας ότι στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Delta, στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου.

Οι επιβάτες επέστρεψαν στο κτίριο του τερματικού σταθμού και η Delta είπε ότι θα φέρει επιπλέον αεροσκάφη για να τους βοηθήσει να φτάσουν στο δρόμο τους.

«Εκτιμούμε τη συνεργασία των πελατών μας και ζητάμε συγγνώμη για την εμπειρία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια και οι ομάδες της Delta θα εργαστούν για να φέρουν τους πελάτες μας στους τελικούς τους προορισμούς το συντομότερο δυνατό».

Η FAA είπε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό και η Delta είπε ότι οι ομάδες συντήρησης θα εξετάσουν το αεροσκάφος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6