Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΗΠΑ: “Η επίθεση εναντίον της Aramco έγινε από το νοτιοδυτικό Ιράν”!

ΗΠΑ: “Η επίθεση εναντίον της Aramco έγινε από το νοτιοδυτικό Ιράν”!
Reuters

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία εξαπολύθηκε από το νοτιοδυτικό Ιράν!

Συγκεκριμένα, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters και δεν θέλησαν να κατονομαστούν, ανέφεραν ότι στην επίθεση εναντίον της Aramco χρησιμοποιήθηκαν, τόσο πύραυλοι Κρουζ, όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια ενείχε έναν υψηλότερο βαθμό περιπλοκότητας και επιτήδευσης σε σχέση με ό,τι πιστευόταν αρχικά.

Ιράν: “Οι ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ, ανελέητα, μωρά στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ “βρίσκονται σε άρνηση” της πραγματικότητας, όταν κατηγορούν την Τεχεράνη ότι είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

“Ίσως είναι ντροπιαστικό το ότι τα όπλα τους των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αναχαίτισαν τα πυρά της Υεμένης” συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

“Όμως, το να κατηγορούν το Ιράν δεν θα το αλλάξει αυτό” κατέληξε.

“Οι ΗΠΑ δεν εξοργίζονται όταν οι σύμμαχοί τους ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ, ανελέητα, μωρά στην Υεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια, με τα όπλα τους και τη στρατιωτική βοήθειά τους. Όμως εξοργίζονται, όταν τα θύματα αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν, εναντίον των διυλιστηρίων πετρελαίου των επιτιθέμενων”, έγραψε επίσης σε ένα άλλο μήνυμα ο Ζαρίφ.

“Το να τερματιστεί ο πόλεμος” είναι “η μοναδική λύση” υπογράμμισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις