Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΗΠΑ: Μαμά και γιος νεκροί από ανεμοστρόβιλο στη Λουιζιάνα

ΗΠΑ: Μαμά και γιος νεκροί από ανεμοστρόβιλο στη Λουιζιάνα

Μια γυναίκα και ο μικρός γιος της είναι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε μια αγροτική περιοχή στα βορειοδυτικά της Λουιζιάνα, της πολιτείας νότια των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι διασώστες βρήκαν νεκρό το μικρό αγόρι αργά χθες Τρίτη (13.12.2022) το βράδυ της Τρίτης δάσος κοντά στο κατεστραμμένο σπίτι της οικογένειας από τον ανεμοστρόβιλο, στο χωριό 300 κατοίκων Κίθβολ, ανέφερε ο σερίφης του Κάντο Πάρις.

Λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή και η μητέρα του, κάτω από συντρίμμια, σε έναν δρόμο πάνω από το σπίτι, είπε ο σερίφης Στιβ Πράτορ. Ένας άνδρας έχει μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο αλλά δεν διευκρινίστηκε η βαρύτητα των τραυμάτων του.

«Πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Δέντρα και γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης έπεσαν», πρόσθεσε ο σερίφης.

Σημειώνεται πως 18 ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και το Μισισίπι από το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Τις δύο τελευταίες ημέρες χιονοθύελλα πλήττει τις κεντρικές ΗΠΑ, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι στις άνω Μεγάλες Πεδιάδες και τα Μεσοδυτικά να έχουν καταστεί αδιάβατοι λόγω του χιονιού. Τα περισσότερα σχολεία των περιοχών αυτών παρέμειναν κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις