Κόσμος

ΗΠΑ – Μπλίνκεν: Τα ψευδοδημοφίσματα έγιναν για να συγκαλυφθεί η ρωσική προσπάθεια αρπαγής ουκρανικών εδαφών

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία ως προσπάθεια «αρπαγής εδαφών».

«Αυτή η παρωδία των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσε το Κρεμλίνο είναι απλώς μια μάταιη προσπάθεια να συγκαλύψει αυτό που ισοδυναμεί με ακόμη μια προσπάθεια αρπαγής εδαφών από την Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και συμπλήρωσε: «Για να είμαστε σαφείς: τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών -Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (ανατολικά), Χερσώνα και Ζαπορίζια (νότια)- την οποία έχει καταδικάσει το Κίεβο και η Δύση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» αυτές τις προσαρτήσεις εδαφών και ότι θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης θέλει να σώσει τους στρουθοκάμηλους που θανατώνονται λόγω της γρίπης των πτηνών
«Αυτά τα πουλιά θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για ιατρικές ανακαλύψεις. Αντί για έρευνα, η κυβέρνηση τα εξοντώνει - και πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Ποιος επωφελείται από αυτή τη σιωπή;»
Ο Τζον Κατσιματίδης με την κόρη του, Άντρια 1
12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Αμβούργο - Συνελήφθη μία γυναίκα
Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για οκτώ τραυματίες, αλλά η αστυνομία διευκρίνισε στη συνέχεια ότι τρία άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
1