Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς «άδειασε»Τραμπ και μίλησε με την Καμάλα Χάρις

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η διάδοχός του Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ένα μεγαλειώδες «άδειασμα» στον Ντόναλντ Τραμπ και στις σχέσεις που έχει με τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει συγχαρεί τον Δημοκρατικό Μπάιντεν για την εκλογική νίκη του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, χωρίς να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Θα μεταβεί αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας. Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS