Κόσμος

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πολεμήσει τη δικαστική απόφαση που σταματάει την κυκλοφορία χαπιών άμβλωσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι θα “πολεμήσει” την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας -σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ- χαπιών μιφεπριστόνης που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή μια “άνευ προηγουμένου” προσπάθεια “στέρησης από τις γυναίκες των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους”.

“Η κυβέρνησή μου θα πολεμήσει αυτήν την απόφαση”, αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ήδη ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή από το Τέξας για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ των χαπιών μιφεπριστόνης που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Η κυβέρνηση “διαφωνεί σθεναρά με την απόφαση”, σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ, προαναγγέλλοντας την άσκηση έφεσης και καταγγέλλοντας την ετυμηγορία του δικαστή που “αντιβαίνει στην κρίση των ειδικών του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος έχει αποφανθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια ότι η μιφεπριστόνη είναι ασφαλής και αποτελεσματική”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία θα ανακοινώσει μια πολύ καλή πρόταση για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία», λέει ο Λουκασένκο
«Για να μην χάσει όλη την Ουκρανία ο Ζελένσκι δεν θα πρέπει μόνο να διαπραγματευτεί αλλά και να συμφωνήσει με τους ευνοϊκούς όρους που έχουν εγκριθεί από τους Αμερικανούς»
Λουκασένκο 1
Ο Νετανιάχου με κωδικό QR στο πέτο κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ: Οδηγεί σε site με πλάνα από τη σφαγή της Χαμάς
Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος μόνο εκτός Ισραήλ, ένας περιορισμός που το γραφείο του πρωθυπουργού έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για διεθνή προώθηση
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθύνεται στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 1