Κόσμος

ΗΠΑ: Πρώην διπλός μυστικός πράκτορας καταδικάζεται σε 21 χρόνια φυλακή για κατασκοπία υπέρ της Ρωσίας

Πρώην κατάσκοπος των ΗΠΑ καταδικάζεται να εκτίσει σχεδόν 22 χρόνια κάθειρξης για κατασκοπεία. Ο Τζάρα Σεμπάστιαν Ντάλκε ομολόγησε την ενοχή του τον Οκτώβριο.

Έξι κατηγορίες για απόπειρα αποκάλυψης σε πράκτορα ξένου κράτους, πληροφοριών σχετιζόμενων με την εθνική άμυνα αντιμετωπίζει ο άλλοτε κατάσκοπος των ΗΠΑ, Τζάρα Σεμπάστιαν Ντάλκε.

Πληροφορικός, ο οποίος είχε εργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα σε υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, την NSA (National Security Agency), καταδικάστηκε να εκτίσει 21 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη διότι παρέδωσε εμπιστευτικό υλικό σε πρόσωπο που νόμιζε πως ήταν πράκτορας των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο 32χρονος Τζάρα Σεμπάστιαν Ντάλκε ομολόγησε την ενοχή του τον Οκτώβριο. Αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες για απόπειρα αποκάλυψης πληροφοριών σχετιζόμενων με την εθνική άμυνα σε πράκτορα ξένου κράτους.

Εργάστηκε για περίπου έναν μήνα στην NSA, προτού παραιτηθεί ξαφνικά τον Ιούνιο του 2022, επικαλούμενος οικογενειακά προβλήματα.

Την περίοδο που εργάστηκε στην υπηρεσία τύπωσε απόρρητα έγγραφα και, μετά την παραίτησή του, τα προσέφερε προς πώληση, μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε πρόσωπο που νόμιζε ότι ήταν Ρώσος πράκτορας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικός πράκτορας της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), εξήγησαν οι αρχές. Ζητούσε σε αντάλλαγμα 85.000 δολάρια.

«Η ποινή αυτή δείχνει πως όσοι αποπειρώνται να προδώσουν τη χώρα μας πληρώνουν για τα εγκλήματά τους», σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
2
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
4
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2