Κόσμος

ΗΠΑ: Στο 3,7% η ανεργία τον Οκτώβριο -Δημιουργήθηκαν 261.000 νέες θέσεις εργασίας

Μικρή αύξηση κατέγραψε τον Οκτώβριο το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ φτάνοντας το 3,7%, ενώ η δημιουργία των θέσεων εργασίας διατήρησε τον ίδιο ρυθμό με τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω μάχης κατά του πληθωρισμού που υποδηλώνει επιβράδυνση της αγοράς απασχόλησης.

Πρόκειται για μια αύξηση της ανεργίας λίγο μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις, αφού οι αναλυτές περίμεναν το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί στο 3,6% και να δημιουργηθούν μόνο 220.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκε κατά 261.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, αποτυπώνοντας την δημιουργία 315.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με 263.000 που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσω με τον Τραμπ» λέει ο Ζελένσκι στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη - «Δύσκολο να καταλήξουμε»
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου πάντως, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα
REUTERS
Financial Times: ΗΠΑ και Ουκρανία έφτιαξαν νέο ειρηνευτικό σχέδιο 19 σημείων – «Θετικό και πλήρως αναθεωρημένο»
Οι ΗΠΑ είχαν προηγουμένως ασκήσει πίεση στην Ουκρανία να συμφωνήσει σε μία πρόταση 28 σημείων που είχε εκπονηθεί από αξιωματούχους της Ουάσινγκτον και της Μόσχας
Οχήματα καίγονται κοντά σε πολυκατοικία που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στο Χάρκοβο της Ουκρανίας