Κόσμος

Ιράκ: Δεν εκκενώνεται η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να εκκενώσει την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, η οποία έγινε στόχος ενός εξοργισμένου πλήθους που διαμαρτυρείται για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

«Το αμερικανικό προσωπικό είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν παραβιάσεις στις εγκαταστάσεις στο Ιράκ. Δεν υπάρχει σχέδιο για εκκένωση της πρεσβείας στη Βαγδάτη», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αμερικανός πρέσβης στο Ιράκ, Ματ Τούλερ απουσίαζε σε ένα προγραμματισμένο προσωπικό ταξίδι για περισσότερο από μια εβδομάδα, σημειώνοντας πως δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εκκένωσε την πρεσβεία είναι ψευδή. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Τούλερ επιστρέφει στην πρεσβεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS