Κόσμος

Ιράν: 216 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο

Οι αρχές στο Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα 216 νέους θανάτους από κορονοϊο και κάλεσαν τους Ιρανούς να μείνουν πιστοί στα μέτρα προστασίας.

Το Ιράν κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ θανάτων από την ασθένεια την περασμένη Τρίτη (229 σε 24 ώρες), σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Συνολικά, η πανδημία έχει στοίχισε τη ζωή σε 15.700 άτομα στο Ιράν, δήλωσε η Σιμά Σαντάτ Λαρί, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η Λάρι ανακοίνωσε 2.323 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από κορονοϊό σε 24 ώρες, αυξάνοντας τον αριθμό για τα συνολικά επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 291.172.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι η μόλυνση του ιατρικού προσωπικού και η κόπωση τους», τόνισε.

Οι αρχές ανακοίνωσαν στα μέσα Ιουλίου τον θάνατο 140 νοσοκόμων και ιατρών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, καθώς και τη μόλυνση 5.000 ατόμων στις τάξεις του ιατρικού προσωπικού.

“Μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας νοσηλευτές και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου” σεβόμενοι τις υγειονομικές οδηγίες, πρόσθεσε η Λαρί.

Αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση της επιδημίας, η κυβέρνηση του Ιράν έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους και επέβαλε περιορισμούς στις επαρχίες που πλήττονται περισσότερο, όπως μείωση των ωρών εργασίας, κλείσιμο τζαμιών ή απαγόρευση συγκεντρώσεων, ανάλογα με την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο» επιμένει η Ρωσία για την εισβολή ρωσικών drones στον πολωνικό εναέριο χώρο
Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική κυβέρνηση κάλεσαν τους Ρώσους πρεσβευτές σε Μαδρίτη και Άμστερνταμ αντίστοιχα για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό
Η κατεστραμμένη οροφή σπιτιού από συντρίμμια ρωσικού drone στην ανατολική Πολωνία
Πολίτες και τουρίστες στην Ρώμη θα μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα στον Τίβερη μέσα στην επόμενη 5ετία
Οι πρώτοι περιορισμοί στην κολύμβηση στον Τίβερη επιβλήθηκαν τη δεκαετία του 1960, το οποίο οφειλόταν στη ρύπανση των υδάτων - «Υπάρχουν ήδη ημέρες στις οποίες τα νερά του Τίβερη» λέει ο δήμαρχος
Κολυμβητής βουτάει στα νερά του ποταμού Τίβερη