Κόσμος

Ιράν: Άλλοι 111 θάνατοι από τον κορονοϊό

Δεν σταματά να μεγαλώνει η λίστα του θανάτου από τον κορονοϊό και στο Ιράν. Άλλους 11 θανάτους από την επιδημία μετρά τις τελευταίες 24 ωρες η χώρα.

Μετά τους 111 νέους θανάτους, ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν έχει φτάσει τους 4.585, ανακοίνωσε μέσω του Twitter αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 73.303 στη χώρα, που είναι η περισσότερο πληγείσα από τον κορονοϊό στη Μέση Ανατολή.

“Ευτυχώς 45.983 απ’ όσους είχαν μολυνθεί με τον ιό έχουν αναρρώσει … Τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 1.617 νέα κρούσματα”, έγραψε στο Twitter ο Αλιρεζά Βαχαμπζαντέχ, σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση πως 3.877 από τα κρούσματα του νέου κορονοϊού βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Άρση απαγορεύσεων και γεμάτοι δρόμοι

Χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση του Ιράν ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει στα ταξίδια μεταξύ πόλεων στο εσωτερικό των ιρανικών επαρχιών, ενώ οι περιορισμοί στα ταξίδια μεταξύ επαρχιών θα αρθούν στις 20 Απριλίου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από δρόμους γεμάτους κόσμο και συνωστισμό σε λεωφορεία και συρμούς του μετρό σε αρκετές πόλεις, καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηρισθεί χαμηλού κινδύνου (περιλαμβάνονται σ’ αυτές πολλά καταστήματα και εργαστήρια) έχουν ανοίξει και πάλι από το Σάββατο σε όλο το Ιράν, με εξαίρεση την πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου οι δραστηριότητες θα αρχίσουν και πάλι στις 18 Απριλίου.

Μερικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για ένα δεύτερο κύμα Covid-19, για το οποίο λένε ότι μπορεί να πλήξει σκληρά την Τεχεράνη. Ο Αλιρεζά Αλί, επικεφαλής της Δύναμης Κρούσης κατά του κορονοϊού στην πρωτεύουσα, κάλεσε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι.

Επιχειρήσεις και υπηρεσίες, που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και περιλαμβάνουν θέατρα, πισίνες, σάουνες, κέντρα αισθητικής, σχολεία, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Οι ιερωμένοι που κυβερνούν το Ιράν ανησυχούν πως τα μέτρα για τον περιορισμό των δημόσιων δραστηριοτήτων μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση μια οικονομία η οποία έχει ήδη πληγεί από αμερικανικές κυρώσεις.

“Πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον του κορονοϊού και εναντίον του ιού των κυρώσεων μαζί”, δήλωσε κατά την εβδομαδιαία τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιεΐ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Kαταγγελίες για ανάμειξη Ρωσίας και Γαλλίας μέσω των social media στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας - Διαψεύδει το Παρίσι
Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των social media του υποψήφιου Τζόρτζε Σιμιόν ο οποίος κατήγγειλε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία
Telegram
Ο Έλτον Τζον κατά του ΑΙ: Αντιδρά με το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα πνευματικά δικαιώματα
Το νομοσχέδιο προβλέπει να εφαρμοστεί μία εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα που θα διευκολύνει τις εταιρείες ΑΙ - Στο πλευρό του Έλτον Τζον η Ντούα Λίπα, οι Coldplay και άλλοι 400 καλλιτέχνες
Έλτον Τζον
4
Ο Ερντογάν έσφιξε το δάχτυλο του Μακρόν σε μια viral χειραψία όλο νόημα – Παιχνίδια εξουσίας από τον Τούρκο πρόεδρο
Πάρτι στα social media - «Ο Ερντογάν είναι μάστερ στη γεωπολιτική και τα "αγόρια" από την Ευρώπη είναι ερασιτέχνες. Δεν μπορείς να κερδίσεις από τον Ερντογάν»
Η απίστευτη χειρονομία του Ταγίπ Ερντογάν στον Μανουέλ Μακρόν 6
Πάπας Λέοντας και Ζελένσκι σε private τετ α τετ – Στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου, η σύζυγός του Ολένα
«Το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες υπό οποιαδήποτε μορφή προκειμένου να επιτευχθούν πραγματικά αποτελέσματα για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Κατά τη συνάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Λέοντα 3