Κόσμος

Ιράν: Επιχείρηση των Φρουρών της Επανάστασης σε «εξαφανισμένο» τάνκερ – video

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του Ιράν και δείχνουν ένα δεξαμενόπλοιο να δέχεται καταδρομική επίθεση από δύο μεγάλα ταχύπλοα. Το τάνκερ έχει δηλωθεί ως «εξαφανισμένο».

Το συγκεκριμένο τάνκερ έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένο στις διεθνείς αρχές και σύμφωνα με το Ιράν είναι συμφερόντων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα ταχύπλοα όπως φαίνεται στο βίντεο το κυκλώνουν με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν από βλάβη ή από κάποιο άλλο λόγο σταμάτησε τις επαφές με η βάση του. Άνδρες πάντως των Φρουρών της Επανάστασης ανέβηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου.

«Οι αρχές του Ιράν εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι και την περίπτωση να έχει γίνει επίθεση από πειρατές», τόνισαν ιρανικές πηγές.

https://twitter.com/PressTV/status/1151874429326110720

Στο μεταξύ το δεξαμενόπλοιο που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, με την υποψία ότι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στον Κόλπο δεν έφερε βρετανική σημαία, γνωστοποίησε το Λονδίνο.

«Δεν έχουμε προς το παρόν γνώση ότι υπάρχει οποιοδήποτε βρετανικό συμφέρον σε αυτό το πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου για την ναυσιπλοΐα Refinitiv Eikon, το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το πλοίο ήταν την Κυριακή όταν βρισκόταν στο Στενό του Χορμούζ, στα ανοιχτά του ιρανικού νησιού Κεσμ στον Περσικό Κόλπο, με προορισμό το Ομάν και έχοντας αναχωρήσει από το νησί Λαρκ.

Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως το εν λόγω τάνκερ συνελήφθη την Κυριακή 14 Ιουλίου «νότια του (ιρανικού) νησιού Λαρκ» στο Στενό του Χορμούζ, επιβεβαίωσε ο Sepah News επίσημος ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης, εξηγώντας ότι πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν σπεύσει να βοηθήσουν αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαιρετίζει μια συμμαχία «πιο ισχυρή από ποτέ» κατά την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ως έναν «πραγματικό φίλο», υπογραμμίζοντας τη στερεότητα του δεσμού ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέπτονται το Δυτικό Τείχος, τον ιερότερο τόπο προσευχής του Ιουδαϊσμού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
Πλανήτης Άρης: Νέα στοιχεία της NASA «αναζωπυρώνουν» τη συζήτηση για ίχνη ζωής
Το ρόβερ Perseverance αποκάλυψε εντυπωσιακά δείγματα που συλλέχθηκαν από τον κρατήρα Jezero – Αν οι παρατηρήσεις αυτές αποδειχθούν βιολογικής προέλευσης, θα πρόκειται για ιστορική καμπή στην αναζήτηση ζωής πέρα από τη Γη
Μια «selfie» που τράβηξε το ρομπότ Perseverance της NASA στον Άρη