Κόσμος

Ιράν: Νεκρός ο διοικητής της Δύναμης Κουντς, Ισμαήλ Καάνι σε Ισραηλινή επιδρομή, αναφέρουν οι New York Times

Ο Ισμαήλ Καάνι ήταν υπεύθυνος για τους αντιπροσώπους του Ιράν

Ο Ισμαήλ Καάνι, διοικητής της Δύναμης Κουντς στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής του Ισραήλ στο Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Παρασκευή (13.06.2025).

Ο Ισμαήλ Καάνι διαδέχθηκε τον Κασέμ Σολεϊμάνι ως διοικητής της Δύναμης Κουντς μετά τον θάνατο του τελευταίου σε στοχευμένη επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020 και ήταν υπεύθυνος για τους αντιπροσώπους του Ιράν.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2020, ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ διόρισε τον Καάνι ως Διοικητή της Δύναμης Κουντς μετά τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από στοχευμένη αμερικανική επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Ο Χαμενεΐ τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο εξέχοντες στρατιωτικούς διοικητές κατά τη διάρκεια της Ιερής Άμυνας ».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yashar Ali  (@yasharali)

Ως διοικητής της Δύναμης Qods, ο Qaani ήταν εν μέρει υπεύθυνος και για την επίβλεψη της χρηματοδότησης και των επιχειρήσεων των πληρεξούσιων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ανσάρ Αλλάχ (των Χούθι).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Στις φλόγες οι αποθήκες πετρελαίου στην πόλη Shahran του Ιράν 4
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν