Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιράν: Χάος και αίμα στην κηδεία του Σουλεϊμανί

Σουλεϊμανί

Απίστευτες εικόνες από βίντεο ντοκουμέντα στην γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράν.
Άνθρωποι κείτονταν νεκροί στους δρόμους με άλλους να τρέχουν πανικόβλητοι.
Αναβλήθηκαν οι επικήδειες εκδηλώσεις και η ταφή μετά την τραγωδία.
Ιρανός υπουργός Εξωτερικών: Θα απαντήσουμε αναλογικά στην δολοφονία Σουλεϊμανί.

Στους 50 ανέβηκαν οι νεκροί και πάνω από 200 είναι οι τραυματίες από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σήμερα κατά την διάρκεια της τελετής πριν την ταφή του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην γενέτειρά του στο Ιράν.

Και οι 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ποδοπάτημα που έγινε στην πόλη Κερμάν, ενώ οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν λόγω της σημερινής τραγωδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, μεγαλειώδες πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα την Παρασκευή στην Βαγδάτη.

Click4more Ετοιμάζει το χτύπημα το Ιράν! Η Βουλή ορκίστηκε “θάνατο στις ΗΠΑ” και ανακοίνωσε 13 σενάρια εκδίκησης

Σοκαριστικά πλάνα που έχουν ήδη ανέβει στα social media έχουν καταγράψει τις στιγμές του πανικού μετά την τραγωδία στην τελετή ταφής του Σουλεϊμανί.

Θα τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα

Ο φόνος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ ήταν μια ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας και το Ιράν θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η οποία μεταδόθηκε σήμερα.
“Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία”, κατήγγειλε ο Ζαρίφ. “Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά”, πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες

https://twitter.com/Marioam79/status/1214482982578348033?s=20

Δείτε live εικόνα από το σημείο

“Ο μάρτυρας Σουλαϊμανί πιο επικίνδυνος από τον Κασέμ Σουλεϊμανί”

Παρών στην τελετή ταφής του Σουλεϊμανί ήταν και ο Χουσεϊν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης που μίλησε στο πλήθος και ορκίστηκε εκδίκηση για το θάνατο του υπαρχηγού του, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης την περασμένη Παρασκευή.

“Ο μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί είναι πιο επικίνδυνος στον εχθρό από τον Κασέμ Σουλεϊμανί” είπε ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ το πλήθος φώναζε “Θάνατος στην Αμερική”.

Σουλεϊμανί

Χιλιάδες άνθρωποι, πολλούς από τους οποίους φορούσαν μαύρα, κατέκλυσαν από νωρίς τους δρόμους της Κερμάν για να θρηνήσουν τον Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στο Ιράν.

Σουλεϊμανί

Η μέρα της ταφής του Σουλεϊμανί έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν, προκειμένου όσο περισσότεροι πολίτες της μπορούν να πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στον υποστράτηγο, αξιωματικό εξαιρετικά δημοφιλή στο Ιράν, τον οποίο οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν «μάρτυρα».

Click4More Τραγωδία στην κηδεία του Σουλεϊμανί! Ποδοπατήθηκε κόσμος – Σοκαριστικές εικόνες

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη της χώρας, που έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.

Μετά την αμερικανική επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο υποστράτηγος — που ήταν βετεράνος του πολέμου με το Ιράκ (1980-1988), θεωρείτο πως συγκαταλεγόταν στα πιο λαμπρά στρατιωτικά μυαλά της γενιάς του και διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ, στη Συρία, στον Λίβανο και αλλού στη Μέση Ανατολή — η Τεχεράνη ορκίστηκε να πάρει «εκδίκηση».

Με πληροφορίες και από middleeasteye.net

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις