Κόσμος

Ισλανδία – κορονοϊός: Ανοίγει τις πύλες της στους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την είσοδο στο έδαφός της σε όλους τους ταξιδιώτες που φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 χωρίς να υπάρχει άλλη μορφή ελέγχου θα επιτρέπει από την Πέμπτη η Ισλανδία όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το μέτρο αυτό, που ισχύει ήδη από τις 20 Ιανουαρίου για τους επισκέπτες που προέρχονται από τον ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, στον οποίο ανήκει η Ισλανδία παρότι δεν είναι μέλος της ΕΕ, στο εξής θα επεκταθεί σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα “όποια κι αν είναι η προέλευση”, εξήγησε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί από τις χώρες του Σένγκεν ή αυτό που χορηγείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με την ονομασία “κίτρινη κάρτα’.

“Οι άνθρωποι που θα παρουσιάζουν τέτοια πιστοποιητικά δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ ή να τηρήσουν μια περίοδο καραντίνας ή να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR κατά τους διασυνοριακούς ελέγχους”, διευκρινίζει η κυβέρνηση.

Όλοι οι ταξιδιώτες που θα μπορούν επίσης να αποδείξουν ότι πέρασαν μια λοίμωξη από Covid-19 παρουσιάζοντας ένα θετικό διαγνωστικό τεστ πάνω από 14 ημερών, θα αποφύγουν επίσης τους περιορισμούς στην είσοδο, όπως αυτό συμβαίνει από τον Δεκέμβριο για τους ταξιδιώτες από τον χώρο Σένγκεν.

Η Ισλανδία γίνεται έτσι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανοίγει τα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν στους πολίτες τρίτων χωρών.

Η Κύπρος ανακοίνωσε από την πλευρά της στις αρχές Μαρτίου την πρόθεσή της να επιτρέψει την είσοδο χωρίς καραντίνα στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 από την 1η Μαΐου.

Εναρμονίζοντας τις απαιτήσεις της, η Ισλανδία ελπίζει να ενεργοποιήσει εκ νέου τις ροές επισκεπτών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις δυο μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της, μεταξύ των πιο προηγμένων στον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Από τις 19 Φεβρουαρίου, σχεδόν το 20% των επισκεπτών που φθάνουν σε αυτό το νησί του βόρειου Ατλαντικού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό προηγούμενης λοίμωξης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19, σύμφωνα με σημείωση του επικεφαλής επιδημιολόγου της Ισλανδίας που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Η Ισλανδία έχει θέσει υπό έλεγχο την πανδημία σήμερα: η συχνότητα εμφάνισης του κορονοϊού είναι μόλις 9 ανά 100.000 κατοίκους. Σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει λάβει μια τουλάχιστον δόση εμβολίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από τη συνάντηση στην Αλάσκα
Ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συγκαλεί την Τετάρτη τους Ευρωπαίους ηγέτες, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντόναλντ Τραμπ για συντονισμό πριν τις συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Politico
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: Έκτακτα μέτρα στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ – Αναπτύσσει 800 στρατιώτες της Εθνοφρουράς
Ο Τραμπ ανακοινώσε έκτακτα μέτρα στην πρωτεύουσα, για να αποκαταστήσει «τον νόμο και την ασφάλεια», παρά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση της εγκληματικότητας
Στρατιώτες της αμερικανικής Εθνοφρουράς
Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για ταξίδι στη… Ρωσία αντί για την Αλάσκα για την συνάντηση με τον Πούτιν - «Θα του πω, πρέπει να τερματίσεις αυτόν τον πόλεμο»
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τον προορισμό του ενόψει της συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
4