Κόσμος

Ισπανία: Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό – Νέα ψηφοφορία την Παρασκευή

Έχασε την πρώτη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή της Ισπανίας προκειμένου να αναδειχθεί πρωθυπουργός ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό κάτι το οποίο ήταν και αναμενόμενο. Συγκέντρωσε 178 ψήφους κατά και 172 υπέρ και για την απόλυτη πλειοψηφία απαιτούνται 176 ψήφοι.

Η νέα ψηφοφορία για την εκλογή πρωθυπουργού στην Ισπανία θα επαναληφθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Και σε αυτή τη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης απαιτείται απλή πλειοψηφία την οποία με βάση τα προγνωστικά αναμένεται επίσης να χάσει ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό.

Αν κάποιος από τους υποψήφιους δεν καταφέρει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης πριν από τις 27 Νοεμβρίου, τότε διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές για τις 14 Ιανουαρίου του 2024.

Στις 137 ψήφους του Λαϊκού Κόμματος (PP) του Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, προστίθενται οι 33 του ακροδεξιού κόμματος , η μία ψήφος του κόμματος UPN της Ναβάρρας και η μία επιπλέον ψήφος του Συνασπισμού των Καναρίων Νήσων (CC). Συνολικά 172 ψήφοι , υπολείπονται όμως 4 για την απόλυτη πλειοψηφία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.