Κόσμος

Ισπανία: Διαδήλωση με μάσκες και τύμπανα για τις περικοπές στο σύστημα υγείας (pics)

Στην Ισπανία γιατροί και νοσηλευτές διαδήλωσαν κατά των περικοπών στον τομέα της Υγείας. Καταγγέλλουν την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία ωστόσο απορρίπτει τις κατηγορίες. 

Χορεύοντας και χτυπώντας τύμπανα στον δρόμο, γιατροί και νοσηλευτές στην Ισπανία διαμαρτυρήθηκαν γιατί, όπως λένε, τους έχουν αφήσει να παλεύουν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του Covid19.

Τραγουδώντας «λιγότερες σημαίες, περισσότερες νοσοκόμες», περίπου 4.000 διαδηλωτές έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. «Κάνουν διαχωρισμό. Στις ιδιωτικές εταιρείες, η υγεία είναι επιχείρηση. Στο δημόσιο, έρχονται όλοι. Αν δεν έχεις χρήματα, δεν τα βγάζεις πέρα», υποστήριξε μια βοηθός νοσοκόμας, η Λούσια Τέλβες, 65 ετών.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης αρνείται ότι κάνει περικοπές στις υπηρεσίες υγείας.

CORONAVIRUS SPAIN PROTESTS REUTERS

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν Ισπανούς να συνωστίζονται στα κέντρα των πόλεων για να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Το γεγονός αυτό πυροδοτεί φόβους για ένα νέο κύμα μολύνσεων.

«Στη Μαδρίτη έχουμε επίγνωση της Covid», έγραψε ειρωνικά ο Αντόνιο Ρ. Αχένο, στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που δείχνει ένα πλήθος στην πρωτεύουσα.

CORONAVIRUS SPAIN PROTESTS REUTERS

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προέτρεψε τους Ισπανούς να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις φέτος τα Χριστούγεννα, για να μην αυξηθούν τα κρούσματα. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα φτάσουμε σε κρίσιμο στάδιο της πανδημίας, που θα συμπέσει με τον πρώτο μαζικό εμβολιασμό», είπε το Σάββατο.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει σε 6, το μέγιστο, τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να συμμετάσχουν σε χριστουγεννιάτικες συναθροίσεις.

Την Παρασκευή (27.11.2020) η Ισπανία ανακοίνωσε 10.853 νέα κρούσματα του Covid19 και 294 θανάτους. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.628.208 και οι θάνατοι σε 44.668.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οριστική διορία μέχρι την Τρίτη – Το Ιράν λέει «όχι» στην εκεχειρία και ζητά μόνιμο τέλος του πολέμου
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ισραήλ
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο