Κόσμος

Ισπανία: Έξι νεκροί από ανατροπή σκάφους με μετανάστες ανοιχτά των Κανάριων Νήσων

Πολλοί από τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος μετακινήθηκαν στη μία πλευρά του με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να βρεθούν στη θάλασα

Τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στην Ισπανία, καθώς τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σκάφος με μετανάστες που είχε προορισμό τα ισπανικά Κανάρια Νησιά ανατράπηκε στα ανοικτά του νησιού Ελ Ιέρο ενώ οι διασώστες το συνόδευαν στο λιμάνι. 

Το σκάφος, στο οποίο σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TVE επέβαιναν περίπου 180 μετανάστες, ανατράπηκε καθώς πλησίαζε στο λιμάνι Λα Ρεστίνγκα στο Ελ Ιέρο, το μικρότερο νησί του αρχιπελάγους στα Κανάρια Νησιά.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης της νήσου δήλωσε ότι σκάφος συνόδευε το πλοίο στο λιμάνι και καθώς πλησίαζε εκεί, πολλοί από τους επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στη μία πλευρά του, προκαλώντας την ανατροπή του.

Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από το TVE δείχνει το σκάφος να βυθίζεται, με αποτέλεσμα μετανάστες μεταξύ των οποίων παιδιά να πέφτουν στο νερό. Πολλοί προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν στο κοντινό σωστικό σκάφος ενώ το πλήρωμα τους πετούσε σωσίβια.

Ελικόπτερο-ασθενοφόρο εστάλη για να βοηθήσει τους διασώστες να ανασύρουν μετανάστες από τη θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών.

Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στα Κανάρια Νησιά από τη δυτική Αφρική ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο το 2024 αλλά ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η μεταναστευτική οδός του Ατλαντικού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν την ανατροπή των αυτοσχέδιων σκαφών που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μετανάστες.

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, 4.808 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο του Ατλαντικού ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στα Κανάρια από το Μαρόκο, τη Μαυριτανία, τη Σενεγάλη και την Γκάμπια, σύμφωνα με την οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών Walking Borders.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεζά Παχλαβί: Βήμα βήμα το σχέδιο του γιου του τελευταίου σάχη για την ανατροπή καθεστώτος Χαμενεΐ στο Ιράν
Ο Ρεζά Παχλαβί, γιος του τελευταίου σάχη, μιλά για πρώτη φορά και τόσο αναλυτικά στο Politico για το πώς μπορεί να πέσει το καθεστώς του Αγιατολάχ Χαμενεΐ και την επόμενη μέρα στο Ιράν
Διαδηλωτές κρατούν τη φωτογραφία του Ρεζά Παχλαβί
Σάλος στις ΗΠΑ: Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν δώρισε 10.000 δολάρια για τον πράκτορα της ICE που σκότωσε εν ψυχρώ τη Ρενέ Γκουντ στη Μινεάπολη
Ο δισεκατομμυριούχος κοινοποίησε τον έρανο στην πλατφόρμα X, δηλώνοντας ότι πιστεύει στην αρχή «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» και ότι σκόπευε να στηρίξει έναν αντίστοιχο έρανο για την οικογένεια της Γκουντ
O δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν
Ο Τραμπ εξετάζει χτυπήματα κατά του Ιράν: Στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα και οι δυνάμεις ασφαλείας
Το Πεντάγωνο παρουσίασε τις προτάσεις του στον Αμερικανό πρόεδρο, τι στιγμή που οι αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν δεν έχουν σταματημό - Αξιωματούχοι κατηγορούν την Τεχεράνη πως δεν σκοπεύει στην διπλωματία και απλά καθυστερεί τα αμερικανικά πλήγματα
Ντόναλντ Τραμπ
Με το σταγονόμετρο η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα - Αγωνία για την τύχη 750 φυλακισμένων
Αποδείξεις ζωής ζητούν οι συγγενείς τους - Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις αρχές της Βενεζουέλας για τον θάνατο πολιτικού κρατούμενου
Άνθρωποι