Κόσμος

Ισπανία: Έστελνε τις παγιδευμένες επιστολές για να σταματήσει η χώρα του να υποστηρίζει την Ουκρανία

Ο σκοπός του 74χρονου Ισπανού που συνελήφθη για την αποστολή παγιδευμένων επιστολών σε θεσμούς όπως το ισπανικό υπουργείο Άμυνας και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Μαδρίτη ήταν να πιέσει την ισπανική κυβέρνηση ώστε να τερματίσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο ανακριτής.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένη τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Οι επιστολές εστάλησαν μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, στην ουκρανική πρεσβεία στην Μαδρίτη, στην υπουργό Άμυνας, σε εταιρεία που κατασκευάζει εκτοξευτήρες ρουκετών που έχουν σταλεί από την Μαδρίτη στο Κίεβο, σε μεγάλη ισπανική στρατιωτική βάση σε κυβερνητικά γραφεία, σε δορυφορική της Ευρωπαϊκής Ενωσης εταιρεία και στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο διάστημα από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ουκρανικής πρεσβείας στην Μαδρίτη είχε τραυματισθεί ελαφρά στο χέρι από την έκρηξη μίας από τις επιστολές, που είχε ως αποδέκτη τον πρεσβευτή της Ουκρανίας.

Ο Πομπέιο Γκονθάλεθ Πασκουάλ χρησιμοποιούσε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το VK και το ελβετικό κρυπτογραφικό service email Protonmail, πράγμα που αποτελεί ένδειξη για τον κίνδυνο να διαφύγει στην Ρωσία, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που προέκυψε από την πρώτη κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση.

Ο 74χρονος προμηθεύτηκε ορισμένα από τα υλικά που χρησιμοποίησε για να κατασκευάσει τις παγιδευμένες επιστολής από το Amazon.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι το πρόσωπο που ερευνάται ανήκει ή συνεργάζεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική συμμορία ή οργανωμένη ομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό – Απειλές Ιράν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι στο Ιράν», λέει Ρώσος πρέσβης
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία