Κόσμος

Ισπανία: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα! Συνεχίζει να “θερίζει” ο κορονοϊός

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα την παράταση για δύο εβδομάδες της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη χώρα του, που είχε αρχικά ανακοινώσει τη 14η Μαρτίου, «έως και την 25η Απριλίου», με στόχο να φρενάρει την πανδημία του Covid-19.

«Το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης θα ζητήσει εκ νέου, από το Κοινοβούλιο, να παρατείνει, για δεύτερη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», «έως το Σάββατο 25 Απριλίου τα μεσάνυχτα», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης. «Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε προκειμένου το σύστημα υγείας μας να ανακάμψει» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πίσω από την Ιταλία, όμως οι 809 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι λιγότεροι από τους 932 της Παρασκευής και του αρνητικού ρεκόρ των 950 της Πέμπτης, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεταξύ, το σύνολο των κατεγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 124.736 σήμερα από 117.710 χθες.

Την ώρα που 47 εκατομμύρια Ισπανοί δεν δικαιούνται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα και να πάνε στη δουλειά τους εφόσον η δραστηριότητά τους είναι «απαραίτητη» για το έθνος (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, διατροφή…), γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτές οι 3 εβδομάδες συλλογικής απομόνωσης αρχίσουν να καρποφορούν» τόνισε ο Σάντσεθ.

Η απομόνωση επέτρεψε στο να «σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να αναχαιτίσουμε τη συρροή ασθενών στα νοσοκομεία, να φροντίσουμε τους ασθενείς και να σώσουμε ζωές» είπε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8
«Πλήξαμε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στο νησί Χαργκ» λένε οι ΗΠΑ - Νέες απειλές από την Τεχεράνη
Σύμφωνα με την CETCOM, τα πλήγματα κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ναυτικών ναρκών, αποθήκες πυραύλων και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Από την επίθεση δεν χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η νήσος Χαργκ