Κόσμος

Ισπανία: Σχεδόν 8.000 μετανάστες μπήκαν στη Θέουτα – 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο

Σχεδόν 8.000 μετανάστες έφτασαν από το πρωί της Δευτέρας στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα, από τους οποίους 4.000 στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την αποστολή νέων αστυνομικών ενισχύσεων στην περιοχή για να αντιμετωπίσει τη μαζική και αιφνίδια εισροή χιλιάδων μεταναστών από το γειτονικό Μαρόκο.

Ισπανία Ισπανία

Πενήντα επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν εκτός από τους 200 που στάλθηκαν ήδη σήμερα, ενώ άλλοι 150 είναι έτοιμοι να σταλούν αν χρειαστεί, εν μέσω αυτής της μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται στο πλαίσιο των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.

Click4more: Συναγερμός στην Ισπανία: Χιλιάδες μετανάστες εισέβαλαν από το Μαρόκο – Σπεύδει επί τόπου ο Σάντσεθ

Η Μαδρίτη κάλεσε την Μαροκινή πρέσβυ για να της εκφράσει τη «δυσαρέσκεια» της και λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, το Ραμπάτ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί άμεσα την πρέσβυ του για «διαβουλεύσεις».

Από το πρωί της Δευτέρας, σχεδόν 8.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στον ισπανικό θύλακα Θέουτα κολυμπώντας ή πεζή, σε ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης.

Παράλληλα 86 μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί στον άλλο ισπανικό θύλακο, αυτόν της Μελίγια, ο οποίος βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Θέουτα, στις ακτές του Μαρόκου.

spain migrants r

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ακύρωσε σήμερα προγραμματισμένο ταξίδι του στο Παρίσι λόγω της κρίσης, και επισκέφθηκε το απόγευμα τη Θέουτα, υποσχόμενος να «αποκαταστήσει την τάξη (…) στα σύνορα». Περιέγραψε την μαζική εισροή μεταναστών ως μια «σοβαρή κρίση για την Ισπανία και επίσης για την Ευρώπη».

Η Θέουτα και η Μελίγια είναι τα μοναδικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας