Κόσμος

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι

Ήχησαν οι σειρήνες στο κεντρικό τμήμα της χώρας με αφορμή την πυραυλική επίθεση των σιιτών ανταρτών της Υεμένης

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει πετύχει κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο με την Χεζμπολάχ και έχει μειώσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα απέναντι στην Χαμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι άλλοι εχθροί του, όπως οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, δεν εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του.

Αυτό εξάλλου αποδείχθηκε και σήμερα (16.12.2024) όταν ήχησαν οι σειρήνες στην περιοχή του Τελ Αβίβ και του κεντρικού Ισραήλ, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προειδοποιούν για εισερχόμενη απειλή, η οποία ταυτοποιήθηκε αργότερα ως πυραυλική επίθεση από τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

Ειδικότερα, τα ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας εντόπισαν και αναχαίτισαν εγκαίρως έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες της Υεμένης, με τον ισραηλινό στρατό να διευκρινίζει ότι η κατάρριψη της απειλής έγινε έξω από την ισραηλινή επικράτεια.

Επίσης, οι σειρήνες ήχησαν για να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό για τυχόν συντρίμμια από τον πύραυλο που αναχαιτίστηκε, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι νωρίτερα σήμερα οι Χούθι εκτόξευσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που τελικά καταρρίφθηκε από πολεμικό πλοίο του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικό πάνω από την Μεσόγειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 7