Κόσμος

Ισραήλ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – 13 τραυματίες, νεκρός ο δράστης

Για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» κάνουν λόγο οι αρχές

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (27.02.2025)  – ανάμεσά τους ορισμένοι σοβαρά- όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε μια στάση λεωφορείου στο βόρειο Ισραήλ, με την αστυνομία να μιλά για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση».

«Αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ, κατάφεραν να σταματήσουν ένα ύποπτο όχημα και να συλλάβουν έναν ύποπτο που φέρεται να έριξε το όχημα πάνω σε πολίτες σε έναν οδικό κόμβο νότια της πόλης της Χάιφας», τόνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της κάνοντας αργότερα λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια 17χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Η ισραηλινή αστυνομία τόνισε ότι ο φερόμενος δράστης είχε εθνικιστικά κίνητρα και ήταν Παλαιστίνιος από την Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. ‘Ηταν παντρεμένος με μια Ισραηλινή υπήκοο.

«Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι στόχευσε σκοπίμως πολίτες» που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, τόνισε η αστυνομία.

Το Times of Israel, δημοσίευσα φωτογραφία του 53χρονου Jamil Zayoud, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο τρομοκράτης πίσω από την επίθεση με αυτοκίνητο στον κόμβο Karkur.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σαμποτάζ» στους ιταλικούς σιδηροδρόμους ενόψει της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζουν οι αρχές
Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τρία περιστατικά στις γραμμές των σιδηροδρόμων γύρω από την Μπολόνια και δεν αποκλείει να έχουν ενδεχομένως σχέση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Γενική εικόνα των επιβατών που κατευθύνονται προς την αποβάθρα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνου Κορτίνα 2026
Ακυρώνεται το φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών στο Φούτζι στην Ιαπωνία λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς τουριστών
Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, καταγράφηκαν επανειλημμένα περιστατικά όπως «εισβολή σε ιδιωτικές κατοικίες χωρίς άδεια για χρήσης της τουαλέτας», «ρίψη σκουπιδιών» και «αφόδευση σε ιδιωτικές αυλές σπιτιών»
Κερασιές στην Ιαπωνία