Κόσμος

Ισραήλ: Κρούσμα πολιομυελίτιδας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια

Κρούσμα πολιομυελίτιδας εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ισραήλ μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες με τις αρχές της χώρας να εντείνουν την εμβολιαστική εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Ωστόσο, το υπουργείο του Ισραήλ ανησυχεί ότι η συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της κόπωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια ιογενής νόσος του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού που μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη παράλυση. Επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών. Το Ισραήλ ξεκίνησε τον εμβολιασμό εναντίον της νόσου το 1957 και το έως τώρα τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό ήταν το 1988.

Ωστόσο από τον Μάρτιο ένα κορίτσι διαγνώστηκε με την ασθένεια και τουλάχιστον έξι ασυμπτωματικά περιστατικά έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ήταν όλοι τους ανεμβόλιαστοι. Ο ιός εντοπίστηκε σε λύματα από τρεις άλλες πόλεις, πρόσθεσε

«Το θεωρώ πολύ σοβαρό. Ίσως να είναι μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Νάχμαν Ας, γενικός γραμματέας του υπουργείου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Τελ Αβίβ.

Τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας προφέρονται συστηματικά στα παιδιά στο Ισραήλ. Λόγω μια αλλαγής στην πολιτική μεταξύ του 2005 και του 2014, κάποια παιδιά έλαβαν μια δόση δια του στόματος αντί εμβολίου δύο δόσεων.

Το ενδιαφέρον του υπουργείου στρέφεται τώρα στα παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν καθόλου ή σε αυτά που έλαβαν μία δόση δια του στόματος.

Σε αντίθεση με προηγούμενες εκστρατείες εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, «αυτή τη φορά είναι πολύ πιο δύσκολο. Ο κόσμος είναι κουρασμένος από τον κορονοϊό, κουρασμένος από τα εμβόλια (κατά της COVID-19)», δήλωσε ο Ας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ
Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν μπορείτε να μας εκβιάσετε» - Πυραυλικές επιθέσεις σε πλοία
Τα νέα σκληρά μηνύματα της Τεχεράνης προκάλεσαν αβεβαιότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να παραμείνουν αποκλεισμένες οι μεταφορές πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω του στενού, ακριβώς τη στιγμή που η Ουάσιγκτον εξετάζει την παράταση της εκεχειρίας
Στενά του Ορμούζ